Grannen körde rakt in i sin garageport

Grannen körde rakt in i sin garageport och nu måste han köpa en ny! Han är 85 år och ska inte köra bil, men jag vågar inte ta upp det med honom. Nu har han i alla fall köpt en ny garageport så vi får hoppas att inte samma missöde händer igen. Det är känsligt med äldre och bilkörning, jag vet att det är lätt att ha åsikter, det är en helt annan sak att ta upp det med den det gäller. Den här gången var det en garageport, nästa gång kanske det är en person som blir påkörd på ett övergångsställe. När jag blir gammal och halvt senil så hoppas jag att någon talar om för mig om jag är en olämplig bilförare. Det är viktigt med dialog, det är det enda som kan leda till förändring. Jag tror på människan och att den kan förändra sig om vi ger henne en chans. Det handlar om att visa respekt, det är det enda som fungerar på långsikt. Jag vet att jag kommer att bli besviken på mig själv om jag inte vågar ta upp detta med grannen, för händer det en olycka i framtiden med någon personskada så kommer jag inte förlåta mig själv. Men tänk om vi blir världens ovänner. Kanske är det bättre att man ringer till vårdcentralen och frågar om råd? Har ni något tips på hur man kan göra? I alla fall så förde denna olycka det goda med sig att grannens nya garageport är mycket finare än den gamla, det är till och med så att jag funderar på att köpa en ny garageport men vi får se om jag gör det eller inte. Det var vad jag gick och funderade på just nu och det är skönt att jag kan dela med mig till er.

Pia i Skåne